Goodbye how are you
Print

This unique documentary draws on dark-humored aphorisms from the last 40 years of Serbian history for its narrative voiceover: a nation's oral tradition of sardonic response to conflict and corruption. The beautifully selected and wittily juxtaposed images, meanwhile, form an insightful, compelling portrait of daily existence in all its banalities, extremes and ironies. With shades of Patrick Keiller and Chris Marker, this collage of ideas is both thought-provoking and darkly comic.


Ky dokumentar unik shfaq një euforizëm të errët-humoristik nga historia Serbe e 40 viteve të fundit për tregimin e saj narrativ: tradita e përgjigjeve ironike për konfliktin dhe korrupsionin sipas gojëdhënave. Figurat janë zgjedhur bukur dhe me mendjemprehtësi, ndërsa, nga një këndvështrim  i brendshëm, portreti bindës i egzistencës të së përditshmes dhe të gjitha banalitetet e saj, janë ekstremitetet dhe ironitë. Me hijen e Patrik Keiller dhe Kris Marker, këto kolazhe idesh janë mendime provokuese dhe egërsi komike.

 

Boris Mitic 

Boris Mitic was born in Leskovac, southern Serbia. He worked as professional journalist when he decided to buy a camera and make his first film “Pretty Dyana” on his home computer.

- Tre filmat e tij ( PRETTY DYANA (2003) UNMIK TITANIK (2004) dhe Goodbye, How are you? (2009) kane konkuruar ne 160+ festivale, fituar 20 cmime dhe jane shfaqur ne 25 international TV channels.

    -  Masterclass per Dokumentarin ne Akademine e Arteve: "WHAT THEY DON'T TEACH YOU IN FILM SCHOOL". Lektor ne shkolla filmi ne Europe, Kine, USA dhe Lindjen e Mesme.

     - Prezanton projektin e tij te ri filmik 5-vjecar NOTHING.