Operacioni Zjarri
Print
Llazi Serbo has started his artistic carrier with the drama “Njolla te Murme”, meanwhile the number of his roles on the stage and television will arrive at 100. Through the roles he played it can be distinguished the role of commandant at the German film “Nusja dhe Shtetrrethimi”. But memorable for the Albanian public will remain the figure of Dalan, in the  “Yjet e Netëve të Gjata” film, the role of Kreshnik Martinit in the film “Operacioni i zjarrit” etc., for his precious contribute in the Albanian cinematography and culture. Llazi Serbo was credited with the title "Meritorious Artist." A year ago, in September 2009, Regional Council of Korca awarded him with the Honor of the District.“

Llazi Serbo e ka nisur karrieren e tij artistike me dramen “Njolla te Murme”, ndërkohë qe do te arrinte ne 100 numri i roleve në skenën e teatrit dhe në ekran. Ndër personazhet që ka lozur vecohet roli i komandantit gjerman ne filmin “Nusja dhe Shtetrrethimi”. Por të paharrueshme në kujtesen e publikut shqipetar do të mbetet dhe figura e Dalanit, ne filmin “Yjet e Netëve të Gjata”, roli i Kreshnik Martinit në filmin “Operacioni i zjarrit”etj. Për kontributin e tij të cmuar në kinematografi dhe kulturën shqiptare, Llazi Serbo u vlerësua me titullin “Artist i Merituar”. Një vit më parë, shtator 2009, Këshilli i Qarkut të Korcës i dha çmimin “Nderi i Qarkut”