Gledis Bica
Print
Gledis Bica ka lindur ne Tirane me 16.04.1988. Ai eshte drejtor i "FIRST STEP FILM FEST", Festivalit Nderkombetar te Filmit per Studente dhe Kineaste te Pavarur,qe zhvillohet cdo vit ne Tirane.Ai ka realizuar 3 filma dokumentare Shen Antoni 2005 , Endrra te Mbytura 2006 & Rac-Ism 2007 dhe dy fiction,Portreti Familjes 2008 & Cigarja e Fundit 2009, te gjithe keto te metrazhit te shkurter. Nderkohe eshte ne fazen e post-produksionit te nje filmi dokumentar te titulluar "PULA E KOMSHIUT", nje bashkepunim mes  "IFS Koln" dhe shkolles se filmit "Marubi".
Ne te njejten kohe eshte dhe kryetar i FIRST STEP ASSOCIATION, nje shoqate e perbere nga artiste te rinj,qe synon mbeshtetjen dhe promovimin e iniciativave te reja,kryesisht te studenteve te filmit. Ne keto momente eshte duke punuar mbi projektin e filmit te diplomes,ne shkollen e filmit "Marubi" ne Tirane.

Gledis Bica was born in Tirana on 16.04.1988. He's the director of "FIRST STEP FILM FEST", International Student & Independent Film Festival, which is organised every year in Tirana. He have realised 3 short documentaries "Saint Anthony" 2005, "Drowned Dreams": 2006 & "Rac-Ism" 2007 and two short movies, "Family Portrait" 2008 & "The Last Cigarette" 2009. He is currently editing his last documentary tittled "NEIGHBOUR CHICKEN", a co-production between IFS Koln & Marubi Film School. In the same time he's the chairman of "FIRST STEP ASSOCIATION", which is a association made of young artists with the aim for supporting new initiatives,mostly by film students. Currently he's working for his diploma, at Marubi Film School in Tirana.