Gentian Koçi
Print
Was born in 1979, in Tirana. He was graduated in 2009 in film and television directing from the Academy of Film and Multimedia Marubi. He has worked for eight years as a camera operator at TV Klan, a national television channel in Tirana.  His films have participated in several national and international film festivals. The film entitled Antenna  was awarded the prize Best National Film in the International Documentary and Short Film Festival DokuFest, Prizren, Kosovo. His film entitled “Jinx in a jiffy” won the best editing prize in the Student International Film Festival, Early Bird Film Festival-Sofia,  and also a special mention in the international short film competition, Tirana International Film Festival, and  he was winner of the Best Albanian Short Film in Durres International Film Summerfest and Best Editing prize in 9/11 Film Festival in Kosovo. He was member of the jury of the National Competition in Dokufest 2010. Kosovo.

Gentian Rexhep Koçi ka lindur më 1979, në Tiranë. U diplomua në vitin 2009 si regjizor filmi dhe television nga Akademia e Arteve të Bukura dhe  Akademia e Filmit dhe Multimedias Marubi. Ka punuar për tetë vite si operator kameraman në televizionin Klan TV, një kanal kombëtar në Tiranë. Filmat e tij kanë marrë pjesë në festivale kombëtare dhe ndërkombëtare të filmit. Filmi i titulluar Antena mori çmimin Filmi Kombëtar më  i mirë në Filmat Dokumentar Ndërkombëtar dhe në Festivalin e Filmave me metrazh të shkurtër, DokuFest, Prizren, Kosovë. Filmi i tij i titulluar “Jinx in a jiffy” fitoi çmimin më të mirë të montazhit në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit Studentor, festivalin e filmit Early Bird – Sofia, dhe gjithashtu një çmim inkurajues në Kompeticionin Ndërkombëtar të filmit me metrazh të shkurtër, Festivali i Filmit Ndërkombëtar në Tiranë,  si dhe ka qënë fitues i Filmit Shqiptar më të mirë në Filmin Veror Ndërkombëtar të Durrësit  dhe çmimin më të mirë inkurajues të 11 Shtatorit në Festivalin e Filmit, Kosovë. Ka qenë anëtar jurie në Kompeticionin Kombëtar të Dokufest 2010. Kosovë