Fatos Berisha
Print
Is Artistic director and co-founder of Prishtina International Film Festival. He is film, television and theatre director educated in Academy of Arts in Kosovo where he got an MA.
He's also an attendee of various professional courses in London, including the Royal Court Theatre course for Directors held in 2000 and National School for Film and Television, UK. Berisha has worked on many projects in theatre, television and film, including directing of 260 episodes of a very famous Kosovar sitcom "Familja Moderne" broadcast in public television of Kosova. During the Kosovo war, as refugee in Macedonia, he co-founded 'Dodona Theatre in Exile' and directed a play for children with guest star Oscar winner Ms.Vanessa Redgrave. That play was performed for kosovar children at refugee camps in Macedonia. He's also co-founder of Urban Theatre of Prishtina. His latest theatre productions 'Death and the Maiden' has won several awards through Balkans festivals. He has also managed many various marketing and political communication campaigns as the creative director of his business - PR and Marketing company  B2  PR & Media Solutions.

Fatos Berisha është Drejtor artistik dhe bashkëthemelues i Prishtina International Film Festival. Është shkolluar për regji filmi,televizioni dhe teatri në Akademinë e Arteve në Prishtinë, ku edhe magjistroi. Ai ka vazhduar shkollimin në kurse të ndryshme profesionale në Britani të madhe, përfshirë ate në Royal Court Theatre në Londër dhe në National School for Film and Television, Londër. Berisha ka punuar në shumë projekte në teatër, television dhe film, duke përfshirë edhe regjizurën e 260 episodave të serialit të njohur kosovar 'Familja Moderne' për Radio Televisionin e Kosovës. Gjatë luftës së Kosovës,  ka qenë bashkëthemelues I 'Teatri Dodona në Ekzil' dhe bëri regjinë e shfaqjes për fëmijë ku luajti edhe aktorja me famë botërore, fituesja e cmimit Oscar, Vanessa Redgrave, shfaqje kjo që udha në kampet e refugjatëve kosovar në Maqedoni. Ai është bashkëthemelues I Teatrit Urban Prishtinë, dhe shfaqja e fundit e tij 'Vdekja dhe Vasha' fitoi në disa festivale në Ballkan. Ai poashtu, menaxhoi shumë fushata marketingu dhe politike si drejtor kreativ i kompanisë së tij për PR dhe marketing  B2  PR and Media Solutions.