Gjergj Kalaja
Print
(1985)
Filloi studimet per Rusisht-Spanjisht ne fakultetin e Gjuheve te Huaja ne Tirane, per ta nderprere vetem nje vit me vone. Pas nje tentative te shkurter ne Fakultetin e Gazetarise, ai vendosi serish te abandonoi gjithcka per pasionin e tij te hershem, kinemane. Sot Gjergji eshte student i vitit te trete ne akademine e arteve ne Tirane ne degen regji filmi. Filmat e tij, pergjithesisht mbartin nje natyre autobiografike. Gjergji ka realizuar disa filma dhe dokumentare me metrazh te shkurter. Nder keta do te permendim Skica Endrrash (2007), Piano (2007), Tunel (2008), Dokumentari qe u be vete! (2009). Gjergji eshte pjesemarres i rregullt i festivaleve te filmit te shkurter ne rajon dhe Europe.

Gjergj Kalaja (1985) began the University of Foreign Languages, studying Russian and Spanish language, and quiet from the University just one year. Subsequently of another effort at University of Journalism, he decided to abandon his early passion, cinema. Today Gjergj is a student of film direction on the third year, at Fine Arts Academy.  His movie has an autobiography nature. Gjergji has made some documentaries and short movies. Alongside can be mentioned Skica Endrrash (2007), Piano (2007), Tunel
(2008), Dokumentari qe u be vete! (2009). Gjergji is a ordinary participant of national shorts films festivals and Europe.