albanian competition jury
Gledis Bica
PDF Print E-mail
Gledis Bica ka lindur ne Tirane me 16.04.1988. Ai eshte drejtor i "FIRST STEP FILM FEST", Festivalit Nderkombetar te Filmit per Studente dhe Kineaste te Pavarur,qe zhvillohet cdo vit ne Tirane.Ai ka realizuar 3 filma dokumentare Shen Antoni 2005 , Endrra te Mbytura 2006 & Rac-Ism 2007 dhe dy fiction,Portreti Familjes 2008 & Cigarja e Fundit 2009, te gjithe keto te metrazhit te shkurter. Nderkohe eshte ne fazen e post-produksionit te nje filmi dokumentar te titulluar "PULA E KOMSHIUT", nje bashkepunim mes  "IFS Koln" dhe shkolles se filmit "Marubi".
Ne te njejten kohe eshte dhe kryetar i FIRST STEP ASSOCIATION, nje shoqate e perbere nga artiste te rinj,qe synon mbeshtetjen dhe promovimin e iniciativave te reja,kryesisht te studenteve te filmit. Ne keto momente eshte duke punuar mbi projektin e filmit te diplomes,ne shkollen e filmit "Marubi" ne Tirane.

Gledis Bica was born in Tirana on 16.04.1988. He's the director of "FIRST STEP FILM FEST", International Student & Independent Film Festival, which is organised every year in Tirana. He have realised 3 short documentaries "Saint Anthony" 2005, "Drowned Dreams": 2006 & "Rac-Ism" 2007 and two short movies, "Family Portrait" 2008 & "The Last Cigarette" 2009. He is currently editing his last documentary tittled "NEIGHBOUR CHICKEN", a co-production between IFS Koln & Marubi Film School. In the same time he's the chairman of "FIRST STEP ASSOCIATION", which is a association made of young artists with the aim for supporting new initiatives,mostly by film students. Currently he's working for his diploma, at Marubi Film School in Tirana.
 
Erjona Kakeli
PDF Print E-mail
Erjona Kakeli was born in 17th of May 1978. She is graduated in 2001 from the Academy of Fine Arts, in the branch of Acting . Her professional experiences are:  1998 -1999: “Vita Brevis”  OAZ  company – director Altin Basha & Gazmend Gjoka, participating in the experimental festival of Cairo, Egypt,  Participating at Elbasani Festival, “Menaxheria e qelqte” T. Williams (Lora role) – Director Alfred Trebicka 2001:“Fejesa” Çehov, (Natalia role) – director Veronika Papa, “Jublileu” Çehov, (Tatiana role) – Director Veronika Papa, she participate at experimental festival in Cairo, Egypt, with “Keq e me keq” S.Becket – Director  Altin Basha,   “Nata pa hene”  Director and directed by  Artan Minarolli. Woman ask for men ,  “Letra ere”  Edmond Budines film, (Arjana role), 2002: “Dashuri ne furgon”, “OAZ company” – Director Altin Basha & Gazmend Gjoka and lot of other activities. Finally in 2009 “Pallati i grave”  director and script of Erand Sojli., “Kolonel Zogu” Hristo Boicev, director Alfred Trebicka. 2010 “ Te gjithe me huqe” Laurent Buffy , director  Gezim Kame. “Elektra” e Sofokliut, director Adonis Filipi.“Darka e gabuar” Ismail Kadare, director  Fatos Haxhiraj


Lindur me 17.05.1978 diplomuar ne vitin 2001 ne Akademine Arteve te Bukura, dega Aktrim. Ka eksperienca profesionale si ne: 1998 -1999: “Vita Brevis” Kompania OAZ  Regjisor Altin Basha & Gazmend Gjoka, Pjesmarrje ne Festivalin Eksperimental te Kajros ne Egjypt, Pjesmarrje ne Festivalin e Elbasanit, “Menaxheria e qelqte” T. Williams (ne rolin e Lora)  Regjisor Alfred Trebicka 2001:“Fejesa” Çehov, (ne rolin e Natalia)  regjisor Veronika Papa, “Jublileu” Çehov, (ne rolin e Tatiana)  Regjisor Veronika Papa, Pjesmarrje ne festivalin eksperimental te Kajros ne Egjypt me  “Keq e me keq” S.Becket  Regjosor Altin Basha,   “Nata pa hene”  Film me regji dhe skenar te  Artan Minarolli. Ne rolin e gruas qe kerkonte burrin,  “Letra ere” Film i  Edmond Budines, (ne rolin e  Arjana), 2002: “Dashuri ne furgon”, “Kompania OAZ”  Regjisor Altin Basha & Gazmend Gjoka dhe shume aktivitete te tjera teatrore dhe se fundmi ne 2009: “Pallati i grave” skenar dhe regji Erand Sojli., “Kolonel Zogu” Hristo Boicev, regjisor Alfred Trebicka. 2010 “ Te gjithe me huqe” Laurent Buffy , regjisor Gezim Kame. “Elektra” e Sofokliut, regjisor Adonis Filipi.“Darka e gabuar” E Ismail Kadare, regjisor Fatos Haxhiraj
 
Burim Haliti
PDF Print E-mail
Born in 14 September 1981 in Prishtina, Kosovo.  He finished the Academy of Arts at the University of Prishtina as a film director during 2002-2006.  He also continued the master for director at University of Prishtina. By 2004 he was associated to several film companies in Kosovo and outside Kosovo. From 2006 -2010 he worked in "Radio and Television 21" in Prishtina, where he was director of local soap "Cimerat" where he has filmed 147 episodes. "10 Minutes" short film, 2003. "Toka ime" short film, 2004. "Faqja e parafundit" short film, 2005. "So mete me punu" short film, 2007. "Cimerat" local soap 147 parts transmitted in 21-RTV Prishtina (2005 -2010) "Hekurishtja" short film, 2007/ 9/11 festival: the best film, best picture of me, the best actor. The best fiction at Tirana International Film Festival 2007. “Nation Festival,   Austri  2010  Gold Bear”, “Unica”, “Intervista” Film Festival “Nine Eleven” Prishtine 2007 , best actor. “Babadimri, liza e tina” long film for children,  2007  “Intervista” short film ,2008 . “Treni ne Kosove shek XXI” documentary film, 2008.

Lindur me  14 shtator  1981 ne  Prishtine, Kosove. Kam mbaruar akademine e arteve ne Universitetin e Prishtines per regji filmi 2002-2006. Gjithashtu ka vazhduar per Master te regjise se filmit ne UP.Nga viti 2004 kam qene bashkepunetor i disa kompanive filmike ne Kosove, dhe jashte Kosove.nga viti 2006 -2010 kam punuar ne “Radiotelevizionin 21” ne Prishtine, ku kam qene regjisor i telenoveles vendore “Cimerat” , ku kam te xhiruara 147 episode."10 minuta" film i shkurter,2003.  "Toka ime" film i shkurter,2004 . "Faqja e parafundit" film i shkurter,2005 , "So mete me punu" film i shkurter,, 2007 "Cimerat"  telenovele vendore  147 pjese te transmetuara, ne RTV 21-prishtine  (2005 2010) "Hekurishtja" film i shkurter,2007 9/11 festival: filmi me i mire, fotografia ma e mire, aktori me i mire. filmi me i mire artistik Tirana International Film Festival 2007.   “Festivali i kombeve” Austri  2010 Ariu i arte”, “Unica”, “Intervista” Festivali i filmit “Nine Eleven” Prishtine 2007 , aktori me i mire.  “Babadimri,liza e tina” film i metrazhit te gjate per femije 2007  “Intervista” film i shkurter,2008 . “Treni ne Kosove shek XXI”  film dokumentar 2008.
 


Festival Events

 

Festival Guests