News Docutiff 2016
Opening speech - DocuTiff 2016
PDF Print E-mail

The Curious Case of DOCUTIFF

 

DocuTIFF’s arrival in this world reminds me of The Curious Case of Benjamin Button, because it came to life mature (not old) given that in its DNA runs thirteen years of TIFF’s valuable experience.


Every year it plays with new cinematographic creations as it renews itself with the energy that comes from each courtyard of our world where people express themselves with a camera in their hand.


It explores with a natural sense of adventure the ports of hundreds of unexplored places to bring images of the prominent and the famous with their commercial charm, while it also carefully offers room to those stunned voices by the ‘dictatorship of distribution’ that sing beautiful songs that are so simple and sensitive to life with all its misery and dreamed happiness.


DocuTIFF is faithful to old loves, as it is eager to fall in love again with all their new creations.


For it is conscious of its strange destiny that with each year that passes, it takes its life and is rejuvenated from individuals whom it might never know and meet; yet it tries with all its heart and soul to make their work known and recognized.


This is how I see DocuTIFF and I am so happy and grateful that fate has given me this opportunity to live my life this way.


Understandably, it is not always as in fiction. There are countless dramatic moments that accompany our work throughout the year. There are also comic instances that bring us to tears, but as life itself, it’s truthfully funny, strange and curious at the same time, how we continue despite the existential difficulties in this field, where our work is not seen as a priority and we somehow miraculously survive thanks only to this unconditional love for cinema and truth.


It’s precisely this quest for the truth and my idealistic soul that helped me create a new rapport with this important film genre.  This need to share with your own contemporaries the complex truths of our existence was far stronger than the comfort offered by television advertising or the conceited life of social networking.


DocuTIFF gives one the opportunity to find the similar souls among the billions of them, gives one confidence and strength in pursuing the truth, and it rekindles the hope that with a small camera in hand you can do a great film.


DocuTIFF’s selection confirms once again that the love for truth is the only requirement to make a great film, not the budget, the crew, the director’s name nor the place it comes from. For the determination for this quest of truth is the fundamental condition for a successful documentary film.


In this second edition of DocuTIFF we have selected a large number of films - 180 of them, taking a big risk but we were tempted not to deprive the public of confronting these truths coming out of around hundred countries, that different as they may be, are entirely similar to the truths we face in our country.


Our mission will be fulfilled if after the 8th of June the cameras in the hands of the youth will not only be used for selfies, but also as a tool to discover themselves through the lives of others.


I was impressed by a sentence in one of the feature length films in competition.


“Sailors are like terrorists. They arrive in ports with a bomb called love and throw it. And do you know what happens? The bomb explodes when they go away and they never come back...


Like those sailors, I would like that after the closing of the festival these 180 filmic bombs that we screened, will continue to inspire many new Albanian films, fueling filmmakers with more love for the documentary form and to turn their attention to this truly cinematic genre.


But now we just landed, so I declare the festival opened, wishing all the participants, the juries, the foreign guests, the public and DocuTIFF' stuff, success and the best of luck!


 

Agron Domi

 


 

 

 

Rasti Kurioz i DocuTIFF


Ardhja e DocuTIFF në jetë më kujton “Rastin Kurioz të Benjamin Button”,


Sepse Lindi i pjekur (jo i moshuar) duke patur në ADN-në e vet eksperiencën  e vyer 13-vjeçare nga TIFF.


Sepse “luan” çdo vit me krijesat e reja kinematografike dhe rinohet edhe vetë prej energjisë që ato ofrojnë nga çdo “oborr” i kësaj bote ku luhet me kamera në dorë.


Sepse eksploron me sensin e natyrshëm të aventurës në “limanet” e qindra vendeve të pashkelura për të sjellë në atdhe figura të shquara e të famshme me sharmin e tyre komercial, por edhe duke qëmtuar gjithashtu me kujdes edhe zëra të mekur nga “diktatura e distribucionit”, por që këndojnë po aq bukur këngë të thjeshta e të ndjeshme për jetën, hallet dhe lumturinë e ëndërruar.


Sepse është besnik me dashuritë e vjetra e mezi pret të ridashurohet me to në krijimet e tyre të reja.


Sepse i ndërgjegjshëm për fatin e tij të çuditshëm, çdo vit që kalon merr jetë e rigjenerohet nga individë që nuk arrin t’i njohë kurrë në jetë, por përpiqet me mish e me shpirt t’i bëjë ata të njohur.


Kështu e shoh DocuTIFF dhe jam i lumtur që fati më ka sjellë ta jetoj kështu këtë jetë.


Natyrisht që nuk është gjithmonë si në fiction. Dramat e shoqërojnë këtë punë gjatë gjithë vitit. Komeditë na bëjnë për të qarë edhe pse gazin nuk e heqim nga buzët, por është e vërtetë si jeta vetë, është dokumentare, e çuditshme dhe kurioze njëkohësisht se si vazhdojmë midis qindra vështirësish ekzistenciale të një bote që punën tonë nuk e ka edhe aq prioritet e të mbijetojmë mrekullisht nga kjo marrëdhënie e pakushtëzuar e dashurisë për filmin, për kinemanë, për të vërtetën.


Është kjo e vërtetë dhe shpirti i lindur idealist, që më ka bërë të krijoj një raport të ri me këtë gjini të kinematografisë.


Nevoja për të ndarë me bashkëkohësit e tu të vërtetat e kësaj bote qenka me e madhe se sa komoditeti që të ofrojnë reklamat televizive apo jeta vanitoze e rrjeteve sociale.


DocuTIFF të jep mundësinë të gjesh shpirtra të ngjashëm midis miliarda syresh, të jep besimin se asgjë nuk mund të humbasë në këtë jetë, përveç pasionit për të vërtetën, të jep shpresën se me një kamera të vogël në dorë mund të bësh vërtet një film të madh.


DocuTIFF vërteton nëpërmjet zgjedhjeve të veta se e vetmja gjë e madhe për të bërë një film të tillë nuk është as buxheti, as stafi, as emri e as vendi. E madhe duhet të jetë dashuria për të vërtetën, si kusht themelor për një film dokumentar.


Këtë edicion të 2-të të DocuTIFF kemi përzgjedhur një numër shumë të madh filmash, 180 të tillë, duke rrezikuar shumë gjëra në organizim, por ishim të tunduar gjithë kohës për të mos e privuar publikun nga ballafaqimi me të vërtetat nga rreth 100 vende të botës, që po aq çuditërisht sa fati ynë, janë kryekëput të ngjashme me të vërtetat tona.


Do të quhej mision i përmbushur ky i yni nëse pas 8 qershorit çdo lloj kamere në duart e të rinjve nuk do të shërbejë vetëm për selfie, por si një tentativë për të zbuluar veten nëpërmjet jetës së të tjerëve.


Në një nga filmat e gjatë në konkurim të këtij edicioni, më bëri përshtypje fjalia themelore e tij:


Marinarët janë si terroristët. Ata mbërrijnë në port me një bombë të quajtur dashuri dhe e hedhin atë. Dhe a e dini se çfarë ndodh? Bomba shpërthen atëherë kur ata largohen e nuk kthehen më kurrë....


Ashtu si marinarët do të doja që pas mbylljes së festivalit këto 180 bomba filmike që do të shfaqim të hedhin në eter po kaq filma të rinj shqiptarë duke nxitur sadopak që filmi dokumentar të bëhet më i dashur e regjisorët ta kthejnë sa më shpesh kokën pas te kjo gjini e vërtetë e kinematografisë.


Por ne tani jemi në ardhje dhe unë e deklaroj të hapur festivalin duke uruar të gjithë pjesëmarrësit, juritë, mysafirët e huaj, publikun dhe stafin e DocuTIFF Suksese e punë të mbarë!


 

Agron Domi

 
Info DocuTIFF 2016
PDF Print E-mail

TIRANA INTERNATIONAL DOCUMENTARY FILM FESTIVAL - DocuTIFF 2016 do të zhvillojë edicionin e dytë të festivalit kinematografik nga data 1-8 qershor në sallat e Muzeut Historik Kombëtar, Open Air te ambienti Atrium, COD dhe TULLA Culture Center.

 

Nga më shumë se 2000 aplikime prej 102 vendeve të botës janë përzgjedhur për publikun shqiptar dhe mysafirët e huaj 180 filma, nga të cilët 100 në konkurrim dhe 80 filma në programet dhe projeksionet speciale.

Përveç zbulimeve interesante të autorëve të rinj janë përzgjedhur për publikun edhe filma dokumentarë të vlerësuar e seleksionuar në festivalet më të rëndësishme ndërkombëtare, si Sundance, Cannes, Berlinale, Venezia apo të nominuar e me çmime në Oscar, Golden Globe, etj. (shiko materialin bashkangjitur)

 

Përveç konkurimit ndërkombëtar në kategoritë e filmit me metrazh të gjatë, të mesëm dhe të shkurtër, një hapësirë e veçantë do t'i lihet edhe filmit në shqip që vjen me autorë nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia dhe kudo ku ata ndodhen.

Për të interesuarit, kineastët dhe studentët e filmit do të mbahen edhe tre masterclass nga autorë e studiues të rëndësishëm nga Gjermania dhe Izraeli, Noemi Schory, Andreas Voigt dhe Ira Ira Kormannshaus.

 

Do të jenë 4 juri që do të vlerësojnë filmat në konkurim. Juria ndërkombëtare e metrazhit të gjatë, juria ndërkombëtare e metrazhit të mesëm e të shkurtër dhe juria ndërkombëtare e filmit në shqip.

Nuk do të mungojë edhe këtë edicion juria e Medias, e cila filmin dokumentar e ka pjesë të natyrshme të profesionit të vet.

 

Juria ndërkombëtare e metrazhit të gjatë: Andreas Voigt (Gjermani), Noemi Schory (Izrael), Andrea Lodovichetti (Itali).

Juria ndërkombëtare e metrazhit të mesëm e të shkurtër: Ira Kormannshaus (Gjermani), Igor Prassel (Slloveni), Nita Deda (Kosovë)

Juria ndërkombëtare e filmit në shqip: Mladen Vusurovic (Serbi), Mit'hat Fagu (Shqipëri), Stratis Chatzielenoudas (Greqi)

Juria e Medias: Alda Bardhyli, Ben Andoni, Jonida Hitoveizi

 

 

International Competition (shiko dokumentin bashkangjitur)

12 feature | 17 mid-length | 50 short

 

In Albanian Competition (shiko dokumentin bashkangjitur)

21 filma

 

Special Screenings & Special Programs (shiko dokumentin bashkangjitur)

10 programe të larmishme me filma nga viti 1935 deri më 2015.

81 filma nga të cilët 20 feature dhe 60 shorts.

 

 

STATISTIKA

Total Submissions: 2028

Total Countries: 102

 

Feature Films: 494

Middle Length: 388

Short Films: 1146

 

Europe: 1127

America: 511

Asia: 236

Australia: 50

Africa: 104

 

Akreditimi mund të bëhet në këtë link:

http://www.tiranafilmfest.com/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=615

 
SPECIAL SCREENINGS
PDF Print E-mail

SPECIAL SCREENINGS

2nd edition DocuTIFF 2016

 


1. Becoming Zlatan by Fredrik Gertten, Magnus Gertten | 2015 | Sweden, Netherlands, Italy | 110'

2. Gabo: The Creation of Gabriel Garcia Marquez by Justin Webster| 2015 | Spain, UK, Colombia, France, USA | 90'

3. Listen to me Marlon by Stevan Riley | 2015 | UK | 103'

4. Mission Rwanda by Andrea Lodovichetti | 2015 | Italy | 40'

5. PierPaolo by Miguel Angel Barrroso | 2015 | Spain, Italy | 76'

6. The Act of Killing by Joshua Oppenheimer | 2012 | Denmark, Norway, UK | 122'

7. The Diplomat by David Holbrooke | 2015 | USA | 104'

8. Vita Activa, The Spirit of Hannah Arendt by Ada Ushpiz | 2016 | Israel, Canada | 125'

 
SPECIAL PROGRAM
PDF Print E-mail

SPECIAL PROGRAM

2nd edition DocuTIFF 2016

 


RetrospecTIFF

Andrey Tarkovsky Trilogy by Donatella Baglivo

 

1. A Poet in the Cinema | 1984 | Italy | 65'

2. Andrej Tarkovsky in Nostalghia | 1984 | Italy | 90'

3. Cinema is a Mosaic Made of Time | 1984 | Italy | 60'

 

RetrospecTIFF

Silent Voices

 

1. Congratulations Students! by Viktor Stratobërdha | 1955 | Albania | 9'

2. We Laugh Because We Cannot Cry by Viktor Stratobërdha | 1956 | Albania | 4'

3. Donors of Life by Mit'hat Fagu |1971 | Albania | 27'

4. Eternity by Dhimitër Anagnosti | 1973 | Albania | 7'

5. Sunday Motifs by Dhimitër Anagnosti | 1973 | Albania | 23'

6. Touristic Albania by Mark Topallaj | 1974 | Albania | 25'


RetrospecTIFF

Drawing in Silence by Mit’hat Fagu

 

1. The Red Poppy | 1973 | Albania | 7' | Animation

2. Genti’s Hours | 1986 | Albania | 13' | Animation

3. Small and Big | 1987 | Albania | 5' | Animation

4. Drawing with a bird | 1988 | Albania | 9' | Animation

5. Who laughs the last | 1992 | Albania | 10' | Animation

 

 

 

FOCUS | Israel Docs

by Noemi Schory

 

1. Haute Cuisine goes kosher by Noemi Schory | 1996 | Israel | 50'

2. Pinka's Dream by Noemi Schory | 1998 | Israel | 56'

3. Selma, Wadad, Olga and Sharona by Noemi Schory | 1999 | Israel | 60'

4. A Film Unfinished by Yael Hersonski | 2011 | Israel | 87'

 


FOCUS | A Film Cycle

by Andreas Voigt

 

1. Leipzig in Fall by Andreas Voigt | 1989 | Germany | 50'

2. Last Year Titanic by Andreas Voigt | 1991 | Germany | 101'

3. Faith Love Hope by Andreas Voigt | 1994 | Germany | 88'

4. The Big Wide World by Andreas Voigt | 1997 | Germany | 87'

5. Invisible-illegal in Europe by Andreas Voigt | 2004 | Germany | 89'

 

 

Reflecting Albania

 

1. Albanian Logbook by Walter Frentz | 1935 | Germany | 14'

2. Albania 1945 by Roman Carmen | 1945 | Russia | 20'

3. Di Là by Giulio Tonincelli | 2015 | Italy | 8'

4. Kombinat by Janusz Szymański | 2015 | Poland | 10'

5. Smoke by Gorana Jovanović | 2015 | Serbia, Kosovo | 10'

6. Sweet Dreams by Olessia Stroeva | 2015 | Russia | 13'

7. The Land in Front by Fabrizio Lecce | 2015 | Italy | 29'

8. Angelo by Fran Atopos Conte | 2016 | Italy | 4'

9. Wild Flower by Fathia Bazi | 2016 | Netherlands | 54'

10. Housewarming by Effi Weiss & Amir Borenstein | 2016 | Belgium, Albania | 34'

 

 

AnimaTIFF

The History of Puppet Animation in Slovenia

 

1. 7 At Once by Saša Dobrila | 1952 | Yugoslavia | 10'

2. Bongo by Saša Dobrila | 1958 | Yugoslavia | 13'

3. Sleepyhead by Črt Škodlar | 1959 | Yugoslavia | 9'

4. Intermezzo by Dušan Povh | 1960 | Yugoslavia | 9'

5. The Bank by Mile de Gleria | 1960 | Yugoslavia | 10'

6. Anno 3003 by Ivo Lehpamer | 1962 | Yugoslavia | 10'

7. The Wedding by Janez Menart | 1962 | Yugoslavia | 11'

 

 

FESTIVAL PARTNERS

DokuFest: Stories we tell

 

1. 200.000 phantoms by Jean-Gabriel Périot | 2007 | France | 10'

2. Incident by a Bank by Ruben Östlund | 2009 | Sweden | 12'

3. Real Man’s Film by Nebojša Slijepčević |2012 | Croatia | 12'

4. Note on Multitude by Ibro Hasanović | 2015 | Bosnia and Herzegovina | 8'

5. Our Bride by Nita Deda, Yll Çitaku |2010 | Kosovo | 3'

6. Sharaf by Hanna Heilborn, David Aronowitsch |2012 | Sweden | 14'

7. Shipwreck by Morgan Knibbe | 2014 | The Netherlands | 15'

8. Xenos by Mahdi Fleifel |2013 | UK/Denmark/Greece | 12'

 

 

University of Art

2015-2016

 

1. Force by Klaudia Bastari | 11'

2. Mauthousen by Endrit Delisula | 11'

3. MEAT by Altin Çelmeta | 8'

4. Në Pritje by Julian Canameti | 9'

5. Notim në Kohë by Orges Poda, Regis Canameri | 14'

6. Shinat e Jetës by Lulzim Sula | 8'

7. Vazhdimësi by Ilirjan Meziri | 14'

 

 

 

Video Art

1. A Young Girl Is Growing Up by Ferhat Özgür | 2003-2016 | 5’

2. Im Like This Seven Days of Week by Ferhat Özgür | 2004 | 2’

3. Today Is Sun/Monday by Ferhat Özgür | 2005 | 6’

4. No Comment by Ferhat Özgür | 2007 | 3’

5. Heal Me! by Ferhat Özgür | 2007 | 4’

 

1. Architecture of Sadness by Ermela Teli | 2012 | 16’

2. Copies Recentes de Paysages Anciens by Ra Di Martino | 2012 | 20’

3. Couch by Dina Danish | 2009 | 2’

4. Dengbejs by Halil Altindere | 2007 | 15’

5. Femø Woman's Camp by Kajsa Dahlberg | 2010 | 15’

6. Generation Loss by Michele Bressan and Larisa Sitar | 2009 | 4’

7. Gjermanët ma kanë pak Tutën by Alban Muja | 2012 | 10’

8. I Prepared the Perfect Answer that You Wanted by Shingo Yoshida | 2010 | 12’

9. La Fanfara di Steve by Steve Piccolo | 2008 | 1’

10. Ladies and Gentlemen by Luca Bolognesi | 2011 | 21’

11. Life on Mars by Barbara and Ale | 2010 | 7’

12. Play by Helidon Xhixha | 2014 | 5’

13. Room with No Echo by Miha Erman | 2010 | 12’

14. Spring Fever by Fikret Atay | 2006 | 3’

15. The A77A Project by Khaled Hafez | 2009 | 3’

16. The Aliens by Erik Bünger | 2004 | 2’

17. The Glass Wall by Dora Garcia | 2003 | 30’

18. U Turn by Fani Zguro | 2006 | 3’

19. Untitled by Francisco Camacho | 2009 | 3’

20. Valona and Other Stories by Artan Shabani | 2012 | 6’

21. Wolf by Bruno Muzzolini | 2008 | 5’

 

 
OFFICIAL SELECTION DocuTIFF 2016
PDF Print E-mail

OFFICIAL SELECTION

2nd edition DocuTIFF 2016

 

 

FEATURE Competition

A Strange Love Affair with Ego by Ester Gould | 2015 | Netherlands, USA | 93'

Amerika by Jan Foukal | 2015 | Czech Republic | 70'

Best of Enemies by Robert Gordon, Morgan Neville | 2015 | USA | 87'

Exotica, Erotica, Etc. by Evangelia Kranioti | 2015 | France, Greece, Finland | 73'

Il Solengo by Alessio Rigo de Righi, Matteo Zoppis | 2015 | Argentina, Italy | 70'

Mr. Gaga by Tomer Heymann | 2015 | Israel, Sweden, Germany, Netherlands | 100'

Presenting Princess Shaw by Ido Haar | 2015 | Israel | 80'

River Memories by Gianluca & Massimiliano De Serio | 2015 | Italy | 96'

Shoulder the Lion by Erinnisse and Patryk Rebisz | 2015 | USA, France, Ireland | 75'

Silent Witness by Dimitris Koutsiabasakos | 2016 | Greece | 72'

Sonita by Rokhsareh Ghaemmaghami | 2015 | Germany, Switzerland, Iran | 90'

The Russian Woodpecker by Chad Gracia | 2015 | Ukraine, UK, USA, Finland | 80'

 

 

MID-LENGTH Competition

Balkan Blues - Stories from Mostar by Lucio De Candia | 2016 | Italy | 35'

Brave bunch. Children of Warsaw Uprising by Tomasz Stankiewicz | 2015 | Poland | 30'

Cerro Rico - The Silver Mountain by Armin Thalhammer | 2015 | Austria | 30'

End of the World by Monika Pawluczuk | 2015 | Poland | 40'

Extraordinary People by Orhan Tekeoğlu | 2015 | Turkey | 30'

Housewarming by Effi Weiss & Amir Borenstein | 2016 | Belgium, Albania | 34'

I Can Speak by Mirza Skenderagić | 2015 | Bosnia and Herzegovina | 35'

Jovica and his Teeth by Tanja Brzakovic | 2015 | Serbia | 58'

Shores of Light by Yael Katzir | 2015 | Israel, Italy | 56'

Show all this to the World by Andrea Deaglio | 2015 | Italy | 56'

The Unidentified by Marija Ristić, Nemanja Babic | 2015 | Serbia | 39'

Time Simply Passes by Ty Flowers | 2015 | USA | 56'

Umudugudu! Rwanda 20 Years On by Giordano Cossu | 2014 | France | 36'

Varya by Aliona Polunina | 2014 | Ukraine | 46'

Vukovar(s) by Timothée Demeillers | 2016 | France | 53'

Wedding: A Film by Mohammadreza Farzad | 2015 | Iran | 58'

Wild Flower by Fathia Bazi | 2016 | Netherlands | 54'

 

SHORT Competition

A New Family by Simone Manetti | 2014 | Italy | 11'

A Place Like This by Philip Meyer | 2015 | Switzerland | 8'

Aida by Maysoon El Massry | 2015 | Egypt | 20'

Angelo by Francesco Conte | 2016 | Italy | 4'

#Bars4Justice by Queen Muhammad Ali, Hakeem Khaaliq | 2015 | USA | 9'

Brain Wrap by Mark Breedlove | 2015 | USA | 10'

Break In by Mikel Aristregi, José Bautista | 2015 | Spain | 25'

Bubo's Limbo by Alberto Iordanov | 2015 | UK | 10'

Camrex by Mark Chapman | 2015 | UK | 14'

Chickpeas with Sugar by Antonio Aguilar | 2015 | Spain | 10'

City’s Step Child and the Dump Hill Dreams by Pranab Kumar Aich | 2014 | India | 6'

Come On, Let's Go! by Biserka Suran | 2015 | Netherlands | 23'

Crisis What Crisis by Jonas Römmig, Johanna Bentz | 2015 | Germany | 25'

Dancehall is us by Egor Papulov | 2015 | Russia | 19'

Di Là by Giulio Tonincelli, Erminando Aliaj | 2015 | Italy | 8'

Driftage by Aurelio Buchwalder | 2016 | Switzerland | 24'

Eye for an Eye by Steve Bache, Mahyar Goudarzi, Louise Peter | 2016 | Germany | 4'

Fallen Bird by Deirdre Mullins, Nathan Fagan Guimond | 2015 | Ireland | 10'

Kombinat by Janusz Szymański | 2015 | Poland | 10'

Laughter by August Adrian Braatz | 2015 | Slovenia | 10'

Mainland by Ischa Clissen | 2015 | Belgium | 18'

Miles to Go Before I Sleep by Hanna Hovitie | 2015 | Finland | 13'

Minor Border by Lisbeth Kovacic | 2015 | Austria | 25'

My Identity by Yasmin Mistry | 2016 | USA | 11'

Neiwa by Abraham Cruz Herrera, Javier Vázquez Cervantes | 2015 | Mexico | 15'

Old Wives by Galina Krasnoborova | 2015 | Russia | 25'

On the Way by Alkistis Kafetzi | 2016 | Germany | 15'

Once There Was a Cigar Box by Alexander Conrads | 2014 | Germany | 10'

One Million Steps by Eva Maria Stotz | 2015 | Germany | 21'

Pogoniskos by Thanasis Neofotistos | 2015 | Greece | 10'

Refugee Blues by Stephan Bookas, Tristan Daws | 2016 | UK | 6'

Right to Water by Sohel Mohammad Rana | 2014 | Bangladesh | 3'

Rotten by Mehmet Selcuk Bilge | 2015 | Turkey | 18'

Seven Days a Week by Tal Amiran | 2015 | UK | 10'

Shaadi, Sex Aur Parivaar by Aman Kaleem | 2015 | India | 27'

Skeleton Sea - The Tides of Tomorrow by Mauritz Brekke Solberg | 2016 | Norway | 26'

Smoke by Gorana Jovanović | 2015 | Serbia, Kosovo | 10'

Sweet Dreams by Olessia Stroeva | 2015 | Russia | 13'

Tasmina: The Horse Girl by Faridur Rahman | 2015 | Bangladesh | 19'

The Fourth Day of School by Martina Melilli | 2015 | Italy | 5'

The Land in Front by Fabrizio Lecce | 2015 | Italy | 29'

The Reflection of Power by Mihai Grecu | 2015 | France | 9'

The Third Dad by Theresa Moerman Ib | 2015 | Scotland, UK | 10'

The Toy Lady by Elijah McKeogh | 2015 | Vietnam | 6'

Through the Pane by Dawn Westlake | 2015 | USA | 7'

Tonight by Zdravko Mustac | 2016 | Croatia | 20'

Trash Cash by Daniel Abrahams Ecwalu | 2014 | Uganda | 7'

Understanding My Grandfather by Jannis Alexander Kiefer | 2015 | Germany | 11'

What Day is Today? by Group of Directors | 2015 | Portugal | 13'

Worry Me in the Daytime by Sebastian Broadbent | 2015 | Australia | 21'

 

 

In ALBANIAN

Beyond the Mountain by Merita Çoçoli | 2015 | Macedonia | 41'

Birthdates by Arba Bekteshi | 2015 | Albania | 4'

Cupe Vampe by Ervis Eshja | 2015 | Albania | 29'

Emblema Kadarè by Nadire Buzo | 2015 | Albania | 103'

Flutter by Norika Sefa | 2015 | Bosnia & Hercegovina, Macedonia | 10'

Immigrant Journal by Gazmir Lame | 2015 | Albania, Kosovo | 27'

Marramendje by Donika Mustafaj | 2015 | Albania | 38'

Mimi by Eneos Çarka | 2016 | Albania | 15'

My Grandmother by Jurgen Agushi | 2014 | Albania | 30'

Piano Lesson by Ajola Daja | 2015 | Albania | 16’

Roads by Mevlan Shanaj | 2016 | Albania | 60'

See You in the Morning by Alma Zekollari | 2014 | Greece, Albania | 15'

Shtegtari by Kliton Nesturi | 2015 | Albania | 54'

Svadba by Gent Shala | 2015 | Albania | 9'

Someone knocks... by Zhejniva Garo | 2015 | Albania | 30’

The Underground Electrician by Valmir Tertini | 2015 | Kosovo | 12’

There Was a Time by Donjetë Berisha | 2015 | Albania | 8'

Thomai by Eno Milkani | 2016 | Albania | 50’

Under the Veil #2 by Entela Hoxha | 2015 | Kosovo, Albania | 14'

Valbona on Canvas by Klodiana Kadillari | 2015 | Albania | 44'

 

Xhela - Vangjel Koja by Redi Mazi | 2014 | Albania | 52'

 
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  Next 
  •  End 
  • »


Page 1 of 2

Festival Events

 

Festival Guests