International competition jury (FEATURE)
Katriel Schory
PDF Print E-mail

Producer
Executive-Director of The Israel Film Fund
Katriel studied at the New York University Film School and returned to Israel in 1973 to join as the Head of Productions of Kastel Films, Jerusalem, at that time the leading production company in Israel.
In 1983 he was the Associate Producer and Line Producer of the Award winning feature film ”Beyond the Walls", nominated for Best Foreign Film, Academy Awards, the "Oscar", 1985).
In 1984, he formed his own company BELFILMS LTD and produced over 200 films including Award winning Feature Films, Documentaries, T.V Dramas, and International Co-Productions.
In 1999 he accepted the position of the Executive Director of the Israel Film Fund, the main Film Fund in Israel, which supports, encourages and promotes Israeli Feature Films.
He has been engaged in Voluntary Public Activities among them:
•    Chairman of Israel’s Film and Television Producers’ Association;  
•    Member of the National committee for the advancement of Television and Films;
•    Lectured at the Tel Aviv University - Department of Film and  television .

 
Afrim Spahiu
PDF Print E-mail

Ka lindur në Dibër të Madhe, IRJM, më 3 maj 1951. Pas përfundimit të shkollës së mesme në vendlindje,  studioi dhe mori titullin Master i Arteve në Akademinë për Teatër, Film dhe Televizion në Universitetin e Zagrebit,.në ateljenë  e profesor  Nikola Tanhofer.  Gjatë viteve 1970 - 1990,  punoi si kameraman në RTP (Radio Televizioni i Prishtinës),  dhe si drejtor fotografie në Kosovafilm.
Prej 1981 – 1983, ai punoi si bashkpunëtor i jashtëm në Fakultetin e Arteve në Prishtinë, si ligjërues i lëndës së fotografisë në drejtimin e dizajnit grafik.
Gjatë periudhës 1981 – 2013, ai ishte anëtar dhe president  i shumë jurive profesionale në fushën e projekteve komerciale (Show)  arteve vizuale dhe filmit. Ndërsa, gjatë periudhës 2000 -2002 ai punoi si ligjërues i lëndës së  foto-gazetarisë në shkollën e gazetarisë  ‘Faik Konica’.  Prej 2002 - 2005 ai themeloi, ligjëroi  dhe menaxhoi  Institutin për Film dhe Fotografi  ’Gjon Mili’  në Prishtinë. Prej 2007 – 2013 ai punoi si ligjërues i lëndës fotografia analoge-digjitale dhe fotografia e filmit dhe televizionit  në kolegjin AAB në Prishtinë; në Universitetin Shtetëror të Tetovës dhe në kolegjin Evolution në Prishtinë; në Fakultetin e Arteve në Prishtinë;  në Universitetin Ndërkombëtar të Ballkanit në Shkup; IRJM. Që nga viti 1975 e deri më sot, si drejtor fotografie realizoi  mbi 25  filma artistikë e dokumentarë, një numër i të cilëve u vlerësuan dhe u shpërblyen në festivale ndërkombëtare.  Autor dhe redaktor i fotografisë ne 6 monografi  ekskluzive,  katalogë dhe shum  botime nga fusha e bisnesit  , artit dhe  kulturës në përgjithësi.. Puntori profesionale ,prezentime në panele të ndryshme,kurator i disa ekspozitave fotografike të autorëve kosovar, si  dhe i Ekspozitës Ndërkombëtare të Fotografisë Artistike "Gjon Mili",edicioni V,në Galerinë e Arteve Kombëtare, Prishtinë.
Ai poashtu, u prezentua (realizoi)  8  ekspozita vetjake të fotografisë artistike  dhe një numër të madh kolektive.
Për punën  krijuese dhe artistike,nga fusha e fotografisë dhe filmit , ai është shpërblyer me disa çmime kombëtare dhe  ndërkombëtare

 
Ylljet Alicka
PDF Print E-mail

Professional experience: 1974-1983 - Teacher in the village-North Albania; 1983 1991- Expert in Didactics, Publishing House of Schoolbooks; 1992-1997- Director of  International Relations, Ministry of Culture,  1998-2007- Responsible of  Communication-Delegation of the European Commission Tirana; 2007-2013 Ambassador of Albania in France, Monaco, Portugal; Albanian Permanent Delegate UNESCO; Personal representative of  President of the Republic at International Organization of Francophonie (OIF); 2013 - Professor at European University of Tirana. Publications In Albania “Collection of short stories” ONUFRI; “The compromise”, collection of short stories, ONUFRI; “Stone slogans” ,collection of short stories, Publishing House Albimazh;  "A story with internationals", Novel, OMSCA Publishing house; “A time for kisses”,  short stories“Toena” Publishinghouse Abroad  «Les slogans de pierre », CLIMATES Publishing House, Montpellier ;  “Kompromis”, POGRANICZE Publishing House, Poland;  “I compagni di pietra” Casa editiricce GUARALDI, Italy; “Balkan blood, Balkan beauty”, Northwestern University Press; “Les slogans de pierre” réédition, Edition Pyramidion, Paris ; « Les étrangères » novel, Edition Pyramidion+Edition Chapitre 12, Paris ; « La sloganoj el stonoj » Esperanto, Shtepia botuese Swidnik. Scripts and scenarios : Author of the screenplay "Slogans " French Albanian film, based on the book “Stone slogans”-Aliçka, 2001.The film was selected in the Film Festival of Cannes 2001, Prize of youth critic, Golden prize in the International Festival of Tokyo, 2001…..; Author of the screenplay “The prayer of love” French-Italian-Albanian film based on the book “Compromise”-Aliçka, 2009 National and International prizes: Bronze medal by the International Academy of Lutéce, (literature section) Paris; First Prize, International competition of short stories, TERAMO, Italy;  Second Prize, International competition ARTS ET LETTERS DE FRANCE, Bordeaux ;  “Silver Medal in prose for the 2001”, Albanian Ministry of Culture; “Prix de la Francophonie”, Albanian Ministry of Foreign Affairs ; “First prize of script play”, Albanian Film Festival, Albanian Ministry of Culture;  " Best Novel  of the year 2006 ("A story with internationals"),  "KULT prizes", Tirana; Premio speciale,(“I compagni di pietra”), VII Premio Letterario Nazionale “Libri editi”

 
Dimitris Koutsiabasakos
PDF Print E-mail

Born in 1967 and studied cinema direction and television at V.G.I.K, Moscow.  He has directed for the television and the cinema documentary, serials, short and feature films. His works have been received national and international awards.

 
More Articles...
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  Next 
  •  End 
  • »


Page 1 of 2

Festival Events

 

Festival Guests