Cerro Rico - The Silver Mountain

 

Cerro Rico - The Silver Mountain

Cerro Riko - Mali i Argjendtë

 

by Armin Thalhammer

 

An impressive insight into the hard and dangerous everyday work life of the miners of Cerro Rico. 4100 meters above sea level they are digging through the crumbly rock to scratch the last remains of silver, zinc, tin and lead off the rock face.

Një vëzhgim mbresëlënës i punës ditore të vështirë dhe të rrezikshme të minatorëve të “Malit të Argjendtë”. Në lartësinë 4100 m mbi nivelin e detit, ata gërmojnë përmes shkëmbit të brishtë për të nxjerrë mbetjet e argjendit, zinkut, llamarinës dhe plumbit nga faqja e tij.

 

2015 | Austria | 30’

 

Festival Events

 

Festival Guests